3. lokakuuta 2013

you are my home away from home

  perjantain ottelu
faire la maquillage
 perhosmeikit :) ton lisäksi piti kyllä vielä laittaa pelle peruukki päähän...
La piñata!
  Les petites filles
 Mes cousins d'accueil, Karolanne et Karianne
  söpis :)
 Ei varmaan maailman terveillisin kakku, mutta kyllä maistu...
 Muistaakseni tämän jälkiruuan nimi oli Banane du feu, eli banaani tulessa. Toi paistinpannu on tarkoitettu just tolle jälkiruoalle. Banaanit pannulle, sekaan rommia ja jotain keksijauhetta, sen jälkeen tulitikut esille ja pannu tulelle. Syötiin jäätelön kera.
  Banane du feu
 Miehet keittiössä, kerrankin (haha)
 Joku erikoiskahvi à la créme fouette, jonka host mama teki mulle
  Mont Pinaclen huipulla

Salut tout le monde! Innostun vaan enemmän ja enemmän kirjoittamaan ranskaksi, varsinki kun huomaa miten viikko viikolta se kehittyy. Viikonloppu oli vaudikas. Ensinnäki mun hostsiskolla oli synttärit, eli vietettiin niitä vähän. Perjantain jalkapallopeli oli ihan ok, en tajunnut paljon säännöistä ja meiän koulu hävis.. Lähdimme sitten tyttöjen kanssa mieluummin kahvilaan istuskelemaan (tim hortons), juotiin kahvia ja syötiin herkkuja. Pelin jälkeen oli tarkoituksena lähteä juhliin, mutta parin väärinkäsityksen jälkeen siitä ei sitten tullut mitään, vaan lähdin Elin kanssa kotiin pelin loputtua.
Lauantaina heräsin (yllätysyllätys) taas 8, ja päätin vetää aamutreenit. Sitten talon siivous, ja lounaan jälkeen saapuivat kaikki pienet riehuvat tytöt. Rosaliella (sisko) oli siis synttärijuhlat hänen kavereille. Jouduin pukeutumaan clowniksi, ja esittää hassua koko päivän. Huhhu että oli hauskaa, mutta raskasta. Illalla kun sitten luulin että nyt voin levätä ja ottaa rennosti loppuilla, loput suvusta saapuikin illalliselle. Syötiin sitten taas quebéciläistä, ja rupateltiin ruokapöydän ääressä varmaan 6 tuntia. Oli mahtava tunne kun ymmärsin melkein kaiken mistä he puhuivat ja pystyin itsekin osallistua joihinkin keskusteluihin.
Ennen kun menin lauantaina nukkumaan, ajattelin että voi että kun saan sitten huomenna nukkuttua rauhassa kaikki univelat pois, mutta ei, hostäiti ilmoittaa just ennen nukkumaanmenoa että huomenna sinä lähdet hostisän kanssa kiipeämään vuorta. Noh, ei muuta kun ylös sängystä sunnuntaina ja lähdettiinki sitten Martinin kanssa kiipeämään Mont Pinaclea ylös, en ehkä sanoisi että se on vuori, mutta sellanen suht korkea paikka mistä oli upeat näkymät. Oli kuuma päivä, palattuamme kotiiin olin iihan poikki.. No mutta skypetys suomeen kruunasi kuitenki sunnuntai illan :)

Vihdoinki tuntuu siltä että kaikki asiat täällä ovat loksahtaneet paikoilleen. Koulu menee aika helposti, paitsi ranska...Kielen kanssa huomaan kuinka paljon olen kehittynyt, mun ei pidä aina miettiä ennen kun sanon jotain, sanon sen vaan. Ei ehkä aina mene ihan oikein, mutta kaikki ymmärtävät silti minua. Perheessä menee tosi hyvin, vihdoinki olen saanut läheisempiäkin kavereita. Tanssi on tosi kivaa, ja tänään aloitin volleyballin. Se oli tosi hauskaa, ootan innolla että pääsen oppimaan lisää :) Perjantaina varmaan taas football peliin, sitten jotain hauskaa :) Ilmoittauduin myös New York reissulle keväällä, can't wait!! :)

Bonne nuit tout le monde,
Ellabellamozzarella namnam

4 kommenttia: